lørdag 27. desember 2008

Juleferie!I dag starter romjulen. Bare ordet smaker av late dager i flanellspyjamas, dovne frokoster, koselige tv-filmer. Og god tid.
Romjul eller romhelg er en norsk betegnelse for perioden mellom julehelga og nyttår, det vil si fra tredje juledag 27. desember til og med nyttårsaften 31. desember. Tradisjonelt var romjula imidlertid perioden mellom helligdagene i jula og trettendedagen (Hellig tre kongers dag 6. januar). Ordet romhelg kommer fra det norrøne rúmheilagr som betyr «som ikke trenger å holdes strengt hellig.
Romjula er for mange i Norge preget av julefred og hjemmehygge med ferie eller stille arbeidsdager, skolefri, familiebesøk og spesiell julemat som grøt, pepperkaker og nøtter. Romjula kan bestå av rolig inneliv med mye spising, men også turer ut, refleksjon og ettertanke.
I år gjør vi som i fjor: henger oss på søsterfamilien som eier et nedlagt pensjonat på Vinje. Vi er så heldige å få være med, for hjerterommet - og plassen forøvrig - er stor og romslig! Det meldes om fantastiske forhold i fjellet: http://www.vossfjellandsby.no/ Gjett om vi gleder oss!


Så nå er det bare å fullaste bilen med skiutstyr, kvikklunsj, pinnekjøtt, utkledningsklær, sjampis, festklær, osv... Kveldene er booket til gammeldags sang og gitar, moderne singstar, gammeldags brettspill, moderne playstationspill, masse latter og kos. Kort sagt: Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer